نرم افزار حسابداری چه وظیفه ای دارد؟
نرم افزار حسابداری برای رصد مستمر و مداوم و اثربخش معاملات مالی درون یک سازمان بوده و معمولا پکیج های پنج گانه ای را دنبال می کند که عبارتند از: دفتر کل، حساب های دریافتی، حساب های قابل پرداخت (بستانکار)، حقوق و دستمزد و گزارش گیری جامع مبتنی بر نیاز های مدیریت ارشد.
در طراحی و تولید نرم افزار های حسابداری (ACCOUNTING SOFTWARE) به منظور مدیریت اثر بخش امور مالی (FINANCIAL MANGEMNET)، این پنج قابلیت که ماژول (MODULE) نامیده می شود، لحاظ می شود.
نرم افزار های حسابداری چه کاربرد هایی را پوشش می دهند؟
اگر برای نخستین بار است که قصد دارید نسبت به خرید نرم افزار حسابداری اقدام کنید، باید بدانید که اصولا نرم افزار های حسابداری بر اساس نیاز های خاصی تولید می شود و کاربرد های متنوع و متفاونی با یکدیگر دارند.
بخشی از نرم افزار های حسابداری، برای حسابداری پایه هستند. یعنی کارهای معمولی. مثلا مدیریت حساب های بانکی. بررسی ضمانت نامه های بانکی برای پروژه های مختلف. سر رسید چک هایی که به فروشندگان کالا و خدمات داده شده است. دریافت مبالغ صورت وضعیت از کارفرما های دولتی و خصوصی و مدیریت دارایی های ثابت و بررسی اسناد دریافتنی و پرداختنی. این ها در واقع هسته یک سیستم حسابداری را تشکیل می دهد که نیاز مدیریت مالی را تامین می کند.
پکیج های مختلف نرم افزار هوشمند نوین
نرم افزار حسابداری چیست هوشمند نوین با فضاهای تصویری مختلفی ارائه شده است. در نرم افزار حسابداری هوشمند نوین ماژول های ذیل وجود دارد. پکیج نرم افزار حسابداری هوشمند نوین برای همه اصناف موجود است و بسته به مجموعه ای که از آن استفاده می کند، ماژول های مختلف نرم افزار به مشتری ارائه می شود. در بخش حسابداری، نرم افزار حسابداری هوشمند نوین با در نظر گرفتن نیاز مدیران مالی و اصول حسابداری، طوری طراحی شده است که میتواند نیازهای متعدد یک سیستم حسابداری را به بهترین نحو پاسخگو باشد.
در این ماژول لیست حساب ها، ارزها، هزینه ها و درآمدها، اعتبارات اسنادی، سند حسابداری، سند افتاحیه و اختتامیه، سند حقوق و دستمزد، اسناد import، امور پیمانکاری و … جای گرفته است.
در سیستم حسابداری دوره های مالی در نظر گرفته شده که با شروع هر دوره، شرکت در سند افتتاحیه، ارزش مالی همه حساب ها را ثبت می کند که در آن بخش بدهکار و بستانکار می بایست مساوی باشد. در پایان هرسال مالی نیزهمه گردش های مالی به دارایی گزارش داده می شود.
سند حسابداری یکی از مهم ترین بخش های آیتم حسابداری در نرمافزار هوشمند نوین است. در سند حسابداری، یک حسابدار همه رویدادهای مالی را به شکل بدهکار و بستانکار ثبت می کند.
سند حقوق و دستمزد یکی دیگر از قابلیت های هوشمند نوین است که آن را در بین رقبا متمایز کرده است.
بخش VAT که گزارشات فصلی و سالانه به این بخش مربوط می شوند. هر سند خرید و فروشی که در یک مجموعه ثبت میشود باید 9 درصد ارزش افزوده در آن اعمال شود. این 9 درصد همان مالیات برا ارزش افزوده است که در همه اسناد خرید و فروش ثبت می شود.
بخش اسناد Import زمانی استفاده می شود که یک مجموعه می خواهد نرم افزار خود را تغییر دهد. اگر حسابدار بخواهد اطلاعات قبلی را در برنامه جدید ثبت کند بسیار زمانبر خواهد بود. با اسناد import میتوان از اطلاعات قبلی خروجی گرفت و وارد برنامه جدید کرد. به این ترتیب دیگر نیازی به ثبت اطلاعات به صورت مجدد نخواهد بود.
لیست اسناد نیز بخش دیگری در ماژول حسابداری است که همه اسناد حسابداری را به صورت لیست شده با جزئیات کامل میتوان در آن مشاهده کرد. در لیست اسناد می توانیم سند مورد نظر را جست و جو کنیم و یا حتی اگر نیاز به اصلاح دارد وارد سند شده و آن را تصحیح نماییم.
نرم فزار هوشمند نوین قابلیتی به نام فایل ضمیمه دارد که در آن میتوان مدارکی که به یک سند حسابداری مربوط میشود اسکن کرده و به سند حسابداری پیوست کنیم.